Met luchtroosters in uw woning heeft u ook in huis schone en frisse lucht! Wij bieden ventilatieroosters voor binnen in verschillende kleuren en vormen, zodat er altijd een optie voor u te vinden is. Bestel voor 15:30 uur en u heeft uw roosters morgen al in huis! Bekijk het assortiment en bestel eenvoudig online nieuwe luchtroosters of ventilatieroosters!

Resultaat 1–24 van de 179 resultaten wordt getoond

Toon 24

Luchtventiel staal Ø125mm wit AFVOER

5,95
Een stalen afvoerventiel is gemaakt van zeer stevig staal met een diameter van 125mm.

Luchtventiel staal Ø150mm wit AFVOER

8,95
Een wit luchtventiel gemaakt van staal en een diameter van 150 mm.

Luchtventiel staal Ø160mm wit TOEVOER

9,49
Een wit luchtventiel met een diameter van 160mm. Gemaakt van staal.

Luchtventiel staal Ø125mm wit AFVOER klemverbinding

9,49
Een stalen luchtventiel met klemverbinding voor in alle binnen ruimtes toepasbaar.

Luchtventiel vierkant Ø100mm wit AFVOER

10,95
Een vierkant luchtventiel met klemverbinding voor in alle binnen ruimtes toepasbaar.

Koppelstuk 160x160mm – Ø100mm

12
Koppelstuk voor onze luchtroosters 160x160mm, diameter van Ø100 mm.

Koppelstuk 160x160mm – Ø125mm

12
Koppelstuk voor onze luchtroosters 160x160mm, diameter van Ø125mm.

Wat zijn luchtroosters of ventilatieroosters?

Schone lucht in huis is enorm belangrijk, helemaal wanneer de woning goed is geïsoleerd. Luchtroosters zijn daarom niet meer weg te denken in de huizen van tegenwoordig. De roosters aan de binnenkant van een huis, ook wel luchtventielen, zitten meestal aan de muur, het plafond of bij de afzuigkap. Ze zorgen dat vieze, vochtige lucht naar buiten kan en schone, droge lucht naar binnen komt.

De roosters komen het meeste voor in de keuken of badkamer, omdat het daar nogal vochtig kan zijn. Tegenwoordig zijn ook in de overige kamers luchtroosters te vinden, omdat veel huizen goed geïsoleerd zijn of van een mechanisch ventilatiesysteem zijn voorzien. Dit systeem zorgt voor een lucht af- en toevoer.

Daarnaast zijn speciale ventilatieroosters voor inbouwhaarden verkrijgbaar, namelijk convectieroosters. Deze luchtroosters zorgen voor een goede afvoer van de warme lucht van de convectiehaard.

Waarom een luchtrooster gebruiken?

Ventileren middels luchtroosters is van groot belang in hedendaagse woningen. Dit komt doordat huizen vaak goed geïsoleerd zijn, omdat dit een stuk beter is voor de energierekening. Toch is frisse lucht heel belangrijk. In huis wordt er gemiddeld zo’n 15 liter vocht per dag geproduceerd. Als dit te lang in de woning blijft, gaat dit op den duur zorgen voor problemen.

Zo kunnen er namelijk vervelende schimmels en rotte plekken ontstaan, wat er behoorlijk vies uit kan zien. Daarnaast brengt dit gezondheidsklachten met zich mee. Bovendien zorgt een te hoge luchtvochtigheid er juist voor dat het moeilijker is om de ruimte te verwarmen.

Bij open haarden met een ombouw is het enorm belangrijk dat u goed geventileerd. Wanneer het namelijk te warm wordt in de ombouw van de kachel, kan de muur of het stucwerk gaan scheuren. Daarbij wordt de warmte van de haard door goede ventilatie beter verspreidt.

Soorten ventilatieroosters

Ieder huis heeft andere ventilatieroosters nodig. Daarom heeft VentilatieParts een mega assortiment met allerlei soorten Ventilatieroosters. Zo is er altijd iets te vinden wat in uw woning of haard past. Op de volgende plekken plaatst men vaak een luchtrooster:

  • De muur
  • Tegen het plafond
  • In de badkamer
  • In de keuken

Heeft u een prachtige ombouw om de convectiehaard? Dan kunt u bij ons terecht voor convectieroosters open, convectieroosters frameless, convectieroosters flat, die eenvoudig door uzelf te bevestigen zijn. Daarnaast hebben wij ook speciale hoekroosters voor convectiehaarden.

Wilt u meer informatie over ventilatieroosters voor uw ruimte? Neem dan vooral contact met ons op!

Diverse kleuren en vormen

Onze roosters voor ventilatie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en series. Wilt u bijvoorbeeld echt een statement maken in de woning of heeft u een donker interieur? Dan past een zwart ventilatierooster hier perfect bij. Naast zwart hebben wij ook luchtroosters in het wit. Heeft u liever een luchtrooster in RVS kleur? Ook dat vindt u in het assortiment van VentilatieParts.

Daarnaast variëren roosters in hun vorm. Zo hebben wij een luchtrooster rond, een luchtrooster rechthoekig en een luchtrooster vierkant.
Tot slot bestaat ons assortiment uit verschillende series, namelijk PRO en DESIGN. De PRO serie is uitgevoerd met een stevig montageframe met speciale klemveren, zodat u deze eenvoudig kunt monteren. Onze DESIGN serie is voorzien van een stijlvol RVS lijntje in het rooster, waardoor het een luxe uitstraling krijgt.

Onderhoud van luchtroosters

Om zo goed mogelijk te ventileren dienen de ventilatieroosters of luchtroosters goed schoon te zijn. Dit kunt u eenvoudig doen door de roosters even te laten weken en vervolgens met een sponsje schoon te maken.

Daarnaast is het verstandig om tijdig het filter te verwisselen. Zo blijft de lucht schoon en voorkomt u vieze plekken op de muur.

Luchtroosters kopen bij VentilatieParts

Bent u op zoek naar een luchtrooster of ventilatierooster? Kijk dan niet verder! VentilatieParts heeft een uitgebreid assortiment aan roosters om te ventileren in huis. Zwart, wit of RVS, elke kleur hebben wij voor u. Weet u niet helemaal zeker welke variant u nodig heeft? Geen punt! Neem dan contact op met ons! Onze specialisten kunnen u helpen met het vinden van het juiste rooster.

VentilatieParts heeft veel roosters op voorraad, daarom kunnen wij uw bestelling snel bij u leveren. Wanneer u voor 15:30 uur bij ons bestelt, heeft u uw bestelling morgen al in huis. Is de orderwaarde hoger dan 50 euro? Dan is de verzending voor u helemaal gratis. Waar wacht u nog op? Bestel vandaag nog uw luchtroosters op ventilatieparts.nl!